Pakohuoneet ajanvietteenä

Pakohuoneet ovat loistavaa ajanvietettä kaikenikäisille. Ne tarjoavat monelle jännitystä elämäänsä kaipaaville upean elämyksen, jota ei tarvitse etsiä kaukaa, nimittäin pakohuoneita löytyy jo yli 70 kappaletta ympäri Suomea. Pakohuoneet sopivan ajanvietteeksi monenlaisiin tarkoituksiin aina polttareista jätkäporukan illanviettoon. Pakohuone on myös sellainen aktiviteetti, että se on helppo yhdistää johonkin muuhun ajanvietteeseen, kuten ravintolakäyntiin, sillä mysteeriä ratkoessa todellakin tulee nälkä.

Teemoja laidasta laitaan

Pakohuoneet ovat nykyään levinneet maailmanlaajuiseksi ilmiöksi, ja tämän sivutuotteena niistä on myös tullut suuri määrä erilaisia variaatioita. Voit valita itsellesi ja peliporukallesi sopivimman pelin sen perusteella, millaisia kiinnostuksenkohteita teillä on, minkä ikäisiä pelaajat ovat ja millaiseksi ajanvietteeksi peli tulee. Pakohuoneet sijoittuvat perinteisesti huoneeseen, mutta nykyään on saatavilla myös variaatioita, jotka tapahtuvat esimerkiksi autossa tai ulkosalla. Myös eri osista muodostuva huoneryhmä on nykyisin melko tyypillinen pakohuoneen tyyppi, sillä siinä huoneen osasta toiseen voi edetä johtolankojen tai salaovien kautta.

Pakohuoneiden teema voi olla oikeastaan mikä vain: kasino, jossa on tapahtunut murha, hylätty mielisairaala, kummituskartano, lentokoneen hylky… Oikeastaan ihan mikä tahansa. Nykyisin yleistymään päin ovat myös sesonkiteemaiset pelit, kuten halloweenin kauhupakohuoneet sekä joulun alla pelattavat joulupakohuoneet. Tällaiset pelit ovat oivallista ajanviettoa pyhien alla ja mainio keino virittäytyä tunnelmaan.

Pakohuonepeli testaa ryhmän taitoja

Mikäli tarkoituksena on ryhmäytyä, on pakohuone oiva keino siihen, sillä siinä koko ryhmä joutuu toimimaan tiiviissä yhteistyössä paineen alla mysteerin selvittämiseksi. Kello tikittää taustalla, joten jokaisella sekunnilla on merkitystä. Juuri siksi pelissä kaivataankin ihan jokaisen panosta. Tämän takia pakopeli sopii erittäin mainiosti esimerkiksi työpaikan virkistyspäiviin, vapaaehtoisten ryhmäytymistuokioihin tai seurakunnan isosten retkeksi. Myös luokkaretki voidaan toteuttaa pakohuoneeseen, kunhan ensin varmistetaan sen sopivuus ikäluokalle. Joitakin pakohuoneita on rajoitettu esimerkiksi ikärajalla, joten pienempien kanssa pelatessa ikärajat on syytä selvittää. Niitä tulee myös noudattaa tarkoin, sillä joidenkin pakohuoneiden teema, vaikeusaste sekä erikoisefektit eivät sovi perheen pienimmille. Aikuisporukankin kanssa pelatessa on syytä selvittää, onko jollakin pelaajista jotakin peliä rajoittavia ominaisuuksia. Tällaisia voi olla esimerkiksi alttius paniikkikohtauksille tai ahtaanpaikankammo.