Milloin pakohuone on hyvä idea?

Pakohuone on loistava aktiviteetti esimerkiksi kaveriporukan yhteisiin illanviettoihin. Siinä jokaisen katsomien rikossarjamaratonien ja lapsena luettujen etsiväromaanien kautta saadut tiedot ja taidot pääsevät tositoimiin, kun kaveriporukka pääsee selvittämään selkäpiitä karmivaa rikosmysteeriä. Onnistutteko ratkaisemaan mysteerin ajoissa ja pääsemään ulos huoneesta, vai tikittääkö aika loppuun ennen kuin olette valmiita..?

Vaikka suurelle osalle pakohuone on erittäin mieluisa kokemus, joillekin se saattaa olla painajainen. Siksi jokaiselta mukaan kutsuttavalta kannattaa varmistaa muutama perusasia, ennen kuin tämän ottaa mukaan huoneeseen. Näin varmistetaan se, että kaikilla on yhtä kivaa. Alla lyhyt listaus siitä, millaisia asioita kannattaa varmistaa ennen pakohuonepelin pelaamista.

Varmista nämä asiat, ennen kuin menet pakohuonepeliin

  • Ovatko kaikki pelaajat sopivan ikäisiä

Kun suunnittelet pakohuonepeliä porukan aktiviteetiksi, muista pitää huoli siitä, että jokainen pelaaja on sopivan ikäinen peliin. Varmista pelin vetäjältä, minkä ikäisille peli on suunnattu ja mitkä ovat ikärajat. Muista noudattaa ikärajoja, sillä ne on asetettu syystä. Liian nuorille pelaajille peli saattaa olla liian vaikea tai pelottava.

  • Onko jollakin pelaajista epilepsia

Muista, että pakohuoneet ovat erilaisia. Jotkin pakohuoneet saattavat sisältää esimerkiksi interaktiivisia valo- tai ääniefektejä. Tämän takia on tärkeää varmistaa osallistujilta, ettei kukaan heistä sairasta epilepsiaa. Epileptinen kohtaus saattaa puhjeta äkillisten välkkyvien valojen laukaisemana, ja se on viimeinen asia mitä haluat hauskan illanvieton aikana tapahtuvan suljetussa huoneessa.

  • Kärsiikö joku pelaajista paniikkikohtauksista

Mikäli kyseessä on kauhurikosmysteeri tai jos peli kestää pitkän aikaa, kannattaa varmistaa kaikilta pelaajilta se, kärsivätkö he paniikkikohtauksista. Vaikka paniikkikohtauksia ei esiintyisi kuin harvoin, saattavat ne puhjeta helpommin stressaavalla hetkellä, kuten pakohuoneen paineen alla. Tällaiset kohtaukset latistavat tunnelman takuuvarmasti, joten ne kannattaa ennaltaehkäistä varmistamalla asia etukäteen.

  • Onko pelaajilla muita peliin vaikuttavia ominaisuuksia

Kysy pelin vetäjältä tarkempia tietoja siitä, mitä kaikkea huoneelta on odotettavissa. Jos kyse on esimerkiksi hyvin ahtaasta huoneesta, kannattaa suljetun paikan kammosta kärsivä ystävä jättää huoneen ulkopuolelle odottamaan, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältytään. Varmista myös kaikkien pelaajien sairaudet ja rajoitteet etukäteen, jotta voit informoida pelin vetäjää niistä.