Milloin kannattaa mennä pakohuoneeseen – ja milloin ei

Pakohuone on oiva aktiviteetti, josta moni pitää. Siinä saa treenata niin aivonystyröitään kuin paineensietokykyäänkin, kun joutuu ratkomaan mysteeriä kellon tikittäessä jatkuvasti taustalla. Pakohuone on monelle hauska elämys, mutta ihan kaikkiin tilanteisiin se ei sovi. Tässä artikkelissa annamme esimerkkejä sellaisista skenaarioista, joihin pakohuone istuu kuin valettu. Toisaalta annamme muutaman vinkin myös sellaisista kohdista, joihin pakohuone ei välttämättä ole paras ratkaisu.

Näihin pakohuone aktiviteettina sopii mainiosti

  • Tyttöjen tai poikien illat

Pakohuone sopii kaveriporukan illanviettoon kuin nenä päähän. Kaveriporukalla on hauska kokoontua yhteen, jakautua joukkueisiin ja tehdä yhteistyötä ongelmien ratkaisemiseksi. Kaveriporukan dynamiikka on usein myös niin toimiva, että pakohuoneen mysteerin selvittämisestä tulee helpompaa ja nopeampaa. Pakohuonekäyntiä voi jatkaa vaikkapa suuntaamalla syömään tai viihteelle, sillä mysteeriä ratkoessa tulee takuuvarmasti nälkä!

  • Polttarit

Kun juhlistetaan morsiamen tai sulhon viimeistä iltaa naimattomana, on aika pistää ranttaliksi. Yllättäkää siis kaveriporukalla juhlakalu viemällä tämä ratkomaan pakohuoneen mysteeriä hyvällä porukalla! Valitkaa pakohuoneen teemaksi jokin häiden teemaan tai juhlakalun mieltymyksiin sopiva huone, ja hauskanpito on taattu.

  • Laatuaika kumppanin kanssa

Jos haluat kokea kumppanisi kanssa sellaisia aktiviteetteja, joissa yhteensopivuutenne testataan tositilanteessa, on pakohuone oiva ratkaisu. Siinä nähdään käytännössä, kuinka osaatte toimia yhdessä paineen alla ja kuinka ratkaisette konfliktitilanteet.

Älä valitse pakohuonetta näissä tilanteissa

  • Koko perheen aktiviteetti

Jos perheeseesi kuuluu kovin pieniä lapsia, ei pakohuone välttämättä ole kaikkein paras ratkaisu koko perheen yhteiseksi aktiviteetiksi. Vaikka pienillekin lapsille sopivia pakohuoneita on olemassa, kannattaa ennen kutakin peliä varmistaa, minkä ikäisille se oikeasti sopii. Muussa tapauksessa saatat vahingossa saattaa itsesi tilanteeseen, jossa olet lukittuna tilaan itkevien lasten kanssa ja ensimmäistä kertaa pakohuoneessa odotat, että aika loppuu ja pääsette pois.

  • Ensitreffit

Vaikka pakohuone onkin vallan mainio kenttätesti vakiintuneelle parisuhteelle, ei se välttämättä ole fiksuin idea ensimmäisille treffeille. Ihmiset saattavat nimittäin paineen alla käyttäytyä eri tavoin, eikä tämä käytös läheskään aina ole sitä, mitä haluaisit potentiaalisen kumppanin ensivaikutelman itsestäsi olevan. Toki pakohuonetreffit voivat hyvin toteutuneina olla myös hyvin ikimuistoiset treffit, mutta kannattaa harkita kahteen kertaan, ennen kuin hommaan ryhtyy.