Pakohuoneen ABC

Oletko kuullut pakohuoneesta, mutta et ole täysin varma siitä, mikä se on ja mistä siinä on kyse? Ei hätää. Tästä pakohuoneen ABC:stä voit lukea tarkempaa informaatiota pakohuoneista sekä siitä, mitä kaikkea niihin oikein sisältyy.

Mikä on pakohuone?

Pakohuone on oikean elämän seikkailupeli, joka yhdistää jännitystä, mysteeriä ja loogisia taitoja, kun pelaajien pitää johtolankoja apuna käyttäen ratkaista mysteeri ja selvittää tiensä ulos huoneesta ennen kuin aika kuluu loppuun. Peli on ikään kuin fyysinen rikosjännäri, jossa joukkueen on tehtävä yhteistyötä mysteerin ratkaisemiseksi.

Mistä pakohuoneet saivat alkunsa?

Fyysisesti pakohuoneita ei ole ollut olemassa kuin 2010-luvulta saakka, jolloin ne saivat alkunsa Aasiassa ja Yhdysvalloista. Ne kuitenkin ammentavat juurensa 80-luvun tekstiseikkailupeleistä, joiden juonena oli usein lukitusta huoneesta pois pääseminen. Myös television seikkailuohjelmat ovat olleet osaltaan innoittamassa pakohuoneiden syntyä. Pakohuoneet ovat tätä nykyä levinneet kaikkialle maailmaan ja niistä on tehty useita eri variaatioita. Suomessakin pakohuoneiden jännityksestä on saatu nauttia jo muutamien vuosien ajan, ja niiden määrä on jatkuvassa kasvussa. Alkuaikoina pelaaminen oli Suomessa mahdollista vain suurimmissa kaupungeissa, mutta pikkuhiljaa pelit ovat löytäneet tiensä myös syrjäseuduille.

Millaisia pakohuoneita on olemassa?

Pakohuonepelien juonia on yhtä monta kuin pakohuoneitakin. Pelit ovat tätä nykyä levinneet jo kaikkialle maailmaan, ja joka paikassa on keksitty niihin toinen toistaan monimutkaisempia juonia. Pakohuoneita voi löytää eri teemoilla varustettuna, ja nykyisin pakohuoneita on saatavilla esimerkiksi kauhuteemaisena, kasinoteemaisena, mielisairaalateemaisena sekä rikosmysteeriteemaisena. Valitse suosikkisi ja selvitä mysteeri, ennen kuin aika loppuu!

Miten pakohuonetta pelataan?

Pelin perusluonne on simppeli: siinä jakaudutaan yleensä 6–8 hengen joukkueisiin, ja tarkoitus on selvittää joukkueen tie johtolankoja etsimällä pois lukitusta huoneesta ennen kuin aika kuluu umpeen. Toisinaan tapahtumapaikkana voi olla myös vaikkapa auto. Pakohuoneeseen voi kuulua myös useampia osastoja, joissa voi edetä esimerkiksi salaovien kautta. Huoneesta on tarkoitus etsiä vihjeitä ja johtolankoja, jotka on piilotettu ovelasti. Lähes kaikilla esineillä huoneessa on jokin tarkoitus, joskin jotkut selkeiltä johtolangoilta näyttävät esineet on asetettu sinne pelkäksi hämäykseksi.